Tocana pentru iarna

Postat de GeorgianaGrigorescu in Zacusca
28 Aug 2016 | 15791 vizualizari
Tocana pentru iarna

Ingrediente

  • 4 kg ardei capia si gogosar
  • 1 kg morcov
  • 1,5 kg ceapa
  • 0,5 kg telina
  • 0,5 kg dovlecel
  • 750 ml suc de rosii
  • 300 ml ulei
  • 150 g orez
  • sare,piper,boia dulce, foi de dafin

Mod de preparare

Mai intai coacem ardeiul. Eu folosesc si gogosar si capia. Curatim ardeiul sa-l lasam la scurs. Dam pe razatoarea mare  telina, morcovul si dovlecelul.

Ceapa si ardeiul copt le-am dat prin masina de tocat carne. Se pot toca la mana daca aveti rabdare.

Intr-un vas incapator punem uleiul si ceapa si-l punem pe foc. Lasam sa clocoteasca cateva minute, apoi adaugam si morcovul si telina rase.

Lasam sa fiarba. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam si dovlecelul ras, apoi ardeiul copt. Lasam sa fiarba, amestecand periodic.

Adaugam si sucul de rosii si condimentele. Eu introduc cratita la cuptor la foc mic si las sa fiarba pana se ridica uleiul deasupra. Orezul se fierbe separat si se adauga cu  o jumatate de ora inainte de a opri focul.

 Intre timp am sterilizat borcanele punandu-le pe o tava pe aragaz.Se vor incalzi de la caldura degajata de cuptor.

Punem tocana calda in borcane, le infiletam, apoi le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor la foc minim pentru 30 de minute, fara a preincalzi cuptorul.

Oprim focul si lasam borcanele in cuptorul inchis pana se racesc complet. Eu le las de seara pana dimineata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

Postat de merisor67

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

Mai întâi curățăm și spălăm legumele și le tocăm ca pentru o tocană obișnuită. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, dar nu de tot, doar o idee, nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2016, 19:01
bun
la 28.08.2016, 19:42
la 28.08.2016, 20:18
si mie imi place.
la 28.08.2016, 20:46
sigur este o bunatate!!
la 28.08.2016, 21:26
Cat de buna o sa fie la iarna. Bravo!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking