Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

Postat de mihaelar63 in Pui
2 Mar 2020 | 2855 vizualizari
Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

 Am dorit sa prepar o tocanita cu ciupercile oite primite de la matusa din Salaj. Diferenta a fost facuta net de aroma deosebita dar delicata a ciupercilor de padure. Am citit ca este o aroma de alune si nuci. Am schimbat putin si asezonarea, folosind rozmarin si nucsoara.

Ingrediente

  • 600 gr piept de pui fara piele si os
  • 500 gr ciuperci oite maruntite si oparite
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1pahar smantana
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
  • mamaliguta -pentru servit

Mod de preparare

  1. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt .
  2. Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata .
  3. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt .
  4. Se pun la prajit , usor , bucatile de pui .
  5. Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba .
  6. Amestecati si turnati deasupra o cana cu apa .
  7. Sarati si puneti ardeiul iute tocat si crenguta de rozmarin .
  8. Fierbeti aproximativ 15 min.pana puiul este patruns.
  9. La sfarsit opriti focul si incorporati smantana.
  10. Asezonati tocanita cu nucsoara , piper si patrunjel verde tocat.
  11. Serviti tocanita de pui cu oite alaturi de mamaliguta .
  12. Noi am poftit si la castraveti murati langa aceasta bunatate .

        Pofta mare!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de gurita_ta2005

Piept de pui umplut

Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne....

Citeste continuarea

Copanele si aripioare de pui crocante

Postat de Dya

Copanele si aripioare de pui crocante

Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2020, 12:27
N-am mai auzit de ciupercile astea, dar arata bine ce-ai pregatit tu.
la 02.03.2020, 12:31
foarte buna tocanita
la 02.03.2020, 12:39
la 02.03.2020, 13:53
Nu-mi dau seama care sunt ciupercile, dar cu piept de pui, trebuie să fi fost tare gustoasă mâncarea...!
la 02.03.2020, 14:17
Rodica , chiar daca le-ai prepara fara pui , ai avea impresia ca gasesti carne in mancare . Dupa cum am spus gustul este delicat si nu se simte prea pronuntat ca la hribi

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking