Ingrediente
- 1 kg ardei kapia
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 3 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
Ardeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si samburii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati fasii si o cescuta de apa, se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si scade sosul, se adauga sare si piper dupa gust, optional o lingurita de zahar pentru a taia din aciditatea rosiilor si usturoiul taiat in felii subtiri.Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se presara verdeata deasupra. Aceasta mancare se poate servi ca si garnitura langa friptura sau pur si simplu ca atare, cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|