Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
12 Iul 2017 | 6723 vizualizari
Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur

Pentru zilele de post fac adesori o astfel de tocăniță, chiar și iarna, când folosesc ardeii puși la congelator. Este o mâncare ușoară, de post.

Ingrediente

  • 5-6 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru călit ceapa
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 linguriță de Vegeta
  • sare
  • piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 pahare de apă
  • 4-6 cartofi roz

Mod de preparare

Se spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare.

După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și se lasă așa 5-10 minute, pentru că în acest fel, pielițele se pot lua mult mai ușor. Se curăță ardeii de pielițe și se pun pe un plan înclinat, pentru a se scurge puțin.

Între timp, se curăță cartofii, se spală, se taie în forma dorită (eu îi tai fie rondele, fie felii mari) și se pun în apă, la fiert, cu puțină sare.

În timp ce cartofii sunt la fiert, se curăță, se spală și se taie ceapa, după care se călește/înmoaie puțin în ulei.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.

Ardeii copți se taie fășii, care se înjumătățesc, dacă sunt prea lungi și se pun în cratiță, peste ceapa călită, odată cu usturoiul tăiat, frunza de dafin și cu 1 pahar jumătate de apă. Se fierbe totul înăbușit, la foc mic.

Se face un sos din pasta de tomate, făina albă, zahărul, sarea, piperul, vegeta și se subțiază apoi cu cealaltă jumătate de pahar de apă.

Când apa a scăzut la tocăniță, se toarnă sosul în cratiță și se amestecă din când în cănd, ca să nu se prindă de fund. În 3-4 minute, tocănița este gata.

Cartofii fierți se scurg de apă și se pun în farfurie, iar peste ei se pun câteva linguri de tocăniță de ardei copți. Se mănâncă fără pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....

Citeste continuarea

Gulas de cartofi

Postat de Nadyne

Gulas de cartofi

      Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand cate putina apa calda, pana se inmoaie bine si formeaza un sos....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 12.07.2017, 19:28
Minunată!
la 12.07.2017, 19:34
Ebuna, dar zau ca-i pun si-o costita langa, ca nu se duce pe gat asa golasa...
la 12.07.2017, 20:23
Mulțumesc, Cris!
la 12.07.2017, 20:26
Leoaico, dacă pui o costiță din care numai tu știi să faci, va fi un meniu nemaipomenit! Eu mănânc așa ceva de post, așa că trebuie să meargă și... golașă! Hai că ești tare simpatică! Știu că-ți place cărnița...!
la 12.07.2017, 20:27

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking