Placinta cu ciuperci

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
25 Mar 2014 | 9303 vizualizari
Placinta cu ciuperci

Pentru cei care tin post, si nu numai, am venit cu o reteta de placinta foarte buna. Buna de servit acasa, buna pentru musafiri care postesc si buna de luat la pachet..Intr-un cuvant foarte buna ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii ciuperci intregi (de 350 gr fiecare sau puteti folosi ciuperci proaspete)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura rasa de gris
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul: 

Frecam drojdia cu zaharul. Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea. Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.

Umplutura:

Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul rosu il curatam de seminte, il facem cuburi, iar rosiile decojite le maruntim. Ciupercile le spalam si le dam prin robot, dar nu le facem pasta. Intr-o tigaie incingem ulei, punem ceapa, morcovul, ardeiul rosu, 2-3 linguri de apa si le inabusim. Incorporam ciupercile, rosiile decojite tocate, 1/2 cana cu apa, sare si piper dupa gust. Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim din cand in cand. Spre final adaugam pasta de tomate, pasta de gogosari cu kapia si mai lasam 1-2 minute pe foc. Tragem tigaia deoparte, presaram grisul, patrunjel verde tocat si amestecam bine.

Rupem o bucata hartie de copt, rasturanam aluatul dospit pe ea si intindem o foaie cat de cat rotunda si subtirica. Luam foaia cu aluat, o asezam intr-o forma de tarta, punem umplutura uniform, iar marginile aluatului le pliem spre interiorul placintei.

Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si cand este incins introducem tarta. O lasam la copt pana aluatul se rumeneste frumos.

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca dar cat este inca calda o acoperim cu un prosop sa se patreze frageda. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 19:03
ce frumos ti-a iesiiiit!!
la 25.03.2014, 19:03
buna buna
la 25.03.2014, 19:09
super, arata bestial !
la 25.03.2014, 19:09
Super
la 25.03.2014, 19:28
Ce gustoasa trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking