Placinte englezesti cu umplutura picanta

Postat de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2012 | 7669 vizualizari
Placinte englezesti cu umplutura picanta

Povestea acestor placintele porneste de la o aniversare, unde le-am gustat pentru prima data si mi-au placut foarte mult. Sigura diferenta fiind ca acelea au fost prajite in ulei (ceea ce eu incerc sa evit cat mai mult posibil). Asa ca, nu mi-a ramas decat sa incep cautarile dupa reteta :) si cred ca telepatia functioneaza cu adevarat, deoarece Edith chiar in zilele acelea postase pe Facebook aceste minunatii :)

Ingrediente

  • 335 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 lingurita sare
  • 90 gr unt/margarina
  • 180 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne macinata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ciuperci
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Incepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura.

Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat laptele si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul astfel obtinut il punem intr-o folie si dam la frigider minim 30 minute.

Pentru umplutura tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoarea mica si ciupercile tocate marunt. Condimentam cu sare si piepr dupa gust, adaugam si pasta de ardei iute si lasam pe foc mediu pana se face carnea. La sfarsit presaram patrunjel tocat. Lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in mai multe bilute egale. Intindem in forma cat mai rotunda apoi decupam cu o forma tot rotunda dar sa fie mai maricica, cam de marimea unui bol pentru cereale.

Asezam umplutura intr-o parte, ungem marginea aluatului cu oul batut, impaturam in doua si apasam bine cu degetele pe margine pentru a nu iesi umplutura in timpul coacerii. Crestam pe mijloc cu varful cutitului pentru a nu se umfla, ungem cu ou, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute, pana devin aurii.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci, merg de minune ca si aperitiv, iar la umplutura puteti sa jonglati cu ingredientele dupa placul vostru.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte englezesti cu umplutura picanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu dovlecel si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Briose cu dovlecel si branzeturi

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri...

Citeste continuarea

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

Postat de panacris

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2012, 16:21
prima servita
la 17.04.2012, 16:33
da, draga mea!
la 17.04.2012, 16:55
bune,bune
la 17.04.2012, 17:28
ce as manca si eu acum una arata tare bine
la 17.04.2012, 18:16
vreau si eu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking