Ingrediente
- 200 gr faina
- 15 ciuperci champinion
- 1 cana cu dovleac taiat bucati
- 1 ceapa mare
- 4 oua
- 3 linguri ulei
- 100 gr unt
- 2 linguri smantana grasa
- 50 g parmezan
- o canita de cascaval razuit
- un praf de sare
- somon afumat (daca nu doriti il puteti inlocui)
Mod de preparare
Ceapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul.
Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si se mai lasa inca trei minute, apoi dovleacul si se tine totul pe foc maxim cinci minute apoi se trage vasul deoparte. Se adauga untul, apoi smantana si se omogenizeaza.
Se mixeaza ouale cu un praf de sare timp de trei minute, apoi se adauga compozitia si se amesteca usor, punem si parmezanul si este gata.
Se umplu formele de briose cu aluat, se adauga somonul afumat, apoi se presara cascaval si se coc la 180 de grade 20 sau 25 de minute pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|