Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Feb 2014 | 6695 vizualizari
Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Asa cum ne-am obisnuit, in fiecare week-end trebuie sa avem ceva dulce pregatit in casa. Nu facusem de ceva timp briose si parca as fi mancat aceste mici prajiturele. Umplute cu putina dulceata de visine, ornate cu o crema spumoasa de ness am obtinut un desert ideal, cel putin asta este parerea mea. Sa aveti un sfarsit de saptamana frumos si va invit la o briosa!

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana zahar
  • 60 ml cafea preparata
  • 350-380 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru crema de ness:
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu varf smantana pentru frisca
  • 4 lingurite pline cu miam miam cu vanilie
  • 1 lingurita ness
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Briosele:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece.
Amestecam 300 gr faina cu praful de copt, adaugam treptat peste compozitia de mai sus pana obtinem consistenta unui aluat de chec. Eu am mai adaugam 60 gr faina in afara de cele 300 gr. La final incorporam coaja rasa de portocala.

In forme de silicon punem compozitie pe 3/4 si asezam formele pe o tava de aragaz. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute pana sunt rumene dar bine patrunse. Facem testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie am obtinut 20 de briose.

Dupa ce s-au racit le scobim putin in mijloc cu ajutorul unui mic cutit. Daca unele ies tuguiate, cum mi-au iesit mie, intai le taiem un capacel apoi le scobim.

Crema de ness:

Amestecam frisca lichida, smantana de la frigider si le mixam intai la viteza mica, apoi, cand incepe sa se intareasca la viteaza mare. Cand am obtinut o spuma adaugam miam miam cu vanilie, ness-ul si le amestecam usor cu o paleta de silicon. Unde am scobit briosele punem dulceata de visine.

Crema o punem intr-un pos si cu ajutorul sau ornam briosele. Le decoram dupa plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ness si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Postat de privatelaura

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle. Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul...

Citeste continuarea

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2014, 19:48
yummy
la 01.02.2014, 19:49
ce frumoase sunt!!
la 01.02.2014, 19:49
waw cum arata!favooooo
la 01.02.2014, 19:55
Ce frumusete !
la 01.02.2014, 19:55

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking