Briose de ciocolata cu bezea elvetiana

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
21 Mar 2013 | 7453 vizualizari
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana

Aveti pofta de niste briose cu cacao, dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina alba;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 4 oua de casa;
  • - 1/2 lingurita sare de mare;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 50 grame cacao;
  • - 250 ml iaurt grecesc;
  • - 145 ml ulei de struguri;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 4 linguri dulceata de merisoare.
  • Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete);
  • - 80 grame zahar alb tos;
  • - 125 grame unt cu 80% grasime, la temperatura camerei;
  • - 1 praf de sare;
  • - 2-3 lingurite de Chai latte.

Mod de preparare

Mod de pregatire briose:

1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca.

2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar.

3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat.

4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza totul pana la omogenizare.

5. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele lichide si se mixeaza pana la omogenizare.

6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava de briose in care asezam hartiile pentru briose.

7. Se pun din aluat cate doua linguri (de inghetata) pentru fiecare forma.

8. Se introduce tava la copt pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

9. Dupa coacere, se lasa la racit briosele si se decoreaza cu glazura/crema.

Mod de pregatire crema de unt:

1. Intr-un bol mare de metal sau de sticla se pun albusurile, zaharul si praful de sare. Bolul se aseaza la bain-marie dar fara sa atinga apa, fundul bolului.

2. Se amesteca cu un tel compozitia si se introduce termometrul de bucatarie (destinat special pentru astfel de scopuri) care se pastreaza asa pana compozitia atinge temperatura de 70 grade, amestecand continuu, la foc mic.

3. Se retrage bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima timp de 8-10 minute pana cand bolul se raceste complet.

4. Continuam sa mixam, adaugand pe rand untul taiat cubulete, doar cate un cubulet. Adaugam urmatorul cubulet doar dupa ce anteriorul s-a omogenizat perfect in compozitie.

5. La final am adaugat Chai Lattepentru aromatizare si culoare si am mai amestecat putin pana s-a incorporat in crema.

6. Decorati briosele cu ajutorul unui pos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cookie Monster Cupcakes

Postat de simonacallas

Cookie Monster Cupcakes

Preparare brioşe: Am pornit cuptorul să se încingă la maximum. Am cernut împreună făina, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul. Am mixat ouăle cu zahărul spumă, am...

Citeste continuarea

Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană

Postat de ana

Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană

Briosele: Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2013, 20:18
Grozave...Cred ca sunt delicioase
la 21.03.2013, 20:19
minunate
la 21.03.2013, 20:22
Avem pofta, da n-avem briose
la 21.03.2013, 20:24
ce frumos!
la 21.03.2013, 20:26
Ciocolatoase cu dulceata care-mi placeeee!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking