Cookie Monster Cupcakes

Postat de simonacallas in Prajituri
1 Mai 2014 | 7312 vizualizari
Cookie Monster Cupcakes

“Me want cookie!” Monstruleţul albastru şi blănos, nostim şi dependent de biscuiţi, e cunoscut şi îndrăgit în toată lumea. Atât de îndrăgit, încât cofetarii (profesionişti sau amatori) s-au gândit să facă, spre bucuria copiilor, nişte “cookie monsters” dulci. Există zeci de modele de “cookie monster cupcakes” pe internet, unele mai drăgălaşe decât altele. Eu am ales designul care mi-a plăcut cel mai mult şi am folosit compoziţia pe care o utilizez de obicei, pentru brioşe şi pentru cremă. Faceţi cunoştinţă, aşadar, cu regimentul meu de Cookie Monster Cupcakes – brioşe de ciocolată cu aromă de portocală, “îmblănite” cu cremă de unt cu bezea elveţiană :)

Ingrediente

  • Pentru brioşe:
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă coajă de portocală sau alte arome, după gust
  • Pentru crema de unt cu bezea elveţiană
  • 2 albuşuri de ou (60-70 g)
  • 200 g zahăr alb cristale
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • extract de vanilie (sau alte arome, după gust)
  • puţin colorant alimentar albastru (de preferat pudră sau gel, ca să nu afecteze textura cremei)
  • Pentru asamblare si ornare:
  • biscuiţi după preferinţă pentru “cookie” din gura monstruleţilor
  • bănuţi albi de ciocolată pentru ochi
  • un bob mic de pastă de zahăr neagră pentru pupile
  • vârf de ornat pentru iarbă
  • poş sau o pungă tăiată la un capăt

Mod de preparare

Preparare brioşe:

Am pornit cuptorul să se încingă la maximum. Am cernut împreună făina, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul.

Am mixat ouăle cu zahărul spumă, am adăugat laptele, uleiul, coaja de portocală şi am omogenizat. Am amestecat cu ingredientele uscate, rezultând o compoziţie destul de densă, pe care am repartizat-o în hârtiile pentru brioşe aşezate în cupele tăvii (le-am umplut circa 2/3). Am introdus tava în cuptor la foc mediu pentru 25-30 minute, am verificat cu scobitoarea dacă s-au copt în centru, am scos tava din cuptor şi am lăsat să se răcească, timp în care m-am ocupat de cremă.

Preparare cremă:

Albuşurile cu zahărul le-am pus într-un bol şi le-am ţinut pe baie de aburi, amestecând cu un tel în formă de pară (fără să le bat), până când s-a dizolvat zahărul (circa 5 minute). Apoi le-am mixat la viteză medie spre mică (viteza 2-3 la un mixer cu 6 viteze), până când albuşurile s-au transformat înt-o bezea tare şi s-au răcit ajungând la temperatura camerei. Am adăugat, treptat, câte un cub de unt, aşteptând de fiecare dată să fie bine înocorporat înainte de a adăuga următorul cub. După primul cub de unt, bezeaua se va inmuia, pe parcurs va părea că se taie, dar mixând în continuare, cu aceeaşi viteză, şi abia după adăugarea ultimului cub de unt mărind viteza la maximum, crema se va lega frumos şi va deveni o masă catifelată şi omogenă. Am adăugat extractul de vanilie şi colorantul şi am mai mixat rapid, de câteva ori, să se omogenizeze. Am transferat crema într-un bol mai mic şi am lăsat-o deoparte, timp în care am pregătit brioşele pentru asamblare.

Asamblarea şi ornarea

Fiecare brioşă am crestat-o cu un cuţitaş aproape de marginea hârtiei şi am introdus în crestătură un biscuit. Apoi le-am luat din nou la mână şi le-am uns cu cremă în strat subţire, pe toată suprafaţa pe care urma să o “îmblănesc”.

Am pus crema într-un poş la care am ataşat duiul pentru iarbă (este un vârf de ornat cu multe orificii mici) şi am împodobit brioşele cu fire albastre, în rânduri circulare, de la margine spre centru. Pentru ochi, am lipit biluţe foarte mici de fondant negru pe bănuţii din ciocolată albă, presând să se turtească. Am înfipt ochii în cremă şi monstruleţii au fost gata.

Se pot consuma imediat. Se păstrează la rece (frigider). Compoziţia nefiind foarte perisabilă, termenul de păstrare se poate extinde până la câteva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cookie Monster Cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini amandine

Postat de Constelatialeu

Mini amandine

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 17:14
la 01.05.2014, 17:31
wow! Fara cuvinte! Felicitari, esti o adevarata maestra! Bravo Simo!
la 01.05.2014, 17:34
super simonel,bravo
la 01.05.2014, 17:41
As zice ca-s superbe, da' cand ii vad cu limba scoasa.... Ceea ce inseamna ca-s foarte reusiti!
la 01.05.2014, 18:29
Vai, iar ai venit cu minunatii!
Senzationale!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking