Placinta cu ciuperci

Postat de gabrielacuisine in Aperitive / Garnituri
27 Mai 2013 | 12893 vizualizari
Placinta cu ciuperci

Va propun aceasta placinta deosebit de gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc ciupercile, le va placea mult aceasta placinta! M-am inspirat pentru aluat de la Paula, care mi-a sugerat ca este un aluat bun si moale!

Ingrediente

  • pentru o tava de 35cm/25cm

Aluat:

  • 400 gr faina
  • 5 linguri de apa
  • 1 ou
  • 100 gr smantana/ iaurt gras
  • 100 gr unt/ margarina (moale)
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 legatura mica de marar
  • 250 gr telemea
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Aluatul: se face deosebit de usor .

Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.

Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel:  fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.

Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare  inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.

Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 06:42
ce bine arata!!
la 27.05.2013, 08:26
:
la 27.05.2013, 08:50
delicioasa
la 27.05.2013, 09:09
la 27.05.2013, 09:40
Yummy!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking