Ingrediente
- 1/2 pachet foietaj Bella
- 400 gr iaurt degresat
- 4 oua
- 300 gr piept de pui
- 300 gr ceafa de porc afumata
- 350 gr ciuperci din conserva
- 1 ceapa
- 1 capatana usturoi
- cateva bucati de gogosar murat
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita apa
- sare
- piper
- cimbru
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare
Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos.
Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa cateva minute, apoi adaugam ciupercile taiate si scurse bine, invartim de cateva ori cu o spatula de lemn si adaugam pieptul de pui taiat cubulete.
Potrivim de sare, adaugam si conimentele si mestecam pana se patrunde destul de bine, apoi adaugam ceafa de porc taiata tot cubulete. Mai lasam cateva minute dupa care dam la rece.
Batem ouale bine cu putina sare, adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt apoi amestecam cu celelalte ingrediente racite si cu gogosarul taiat cubulete.
Intindem foaia de aluat si o decupam cu ajutorul formelor.
Ungem o tava de 23/36 cm cu ulei si punem compozitia rezultata in ea. Asezam din loc in loc decupajele de foietaj, dar mai pastram cateva si pentru final.
Dam la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade. Cu aproximativ 10 minute inainte de a opri cuptorul, scoatem tava si asezam deasupra restul de decupaje oprite, astea asa pentru a arata frumos.
Eu am fost tare incantata de rezultat si de asemeni restul familiei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|