Placinta cu ciuperci

Postat de postavaru in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2010 | 9561 vizualizari
Placinta cu ciuperci

din categoria ce avem prin frigider

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 275 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • suc de rosii (pentru uns)
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz mai gros
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper

Mod de preparare

Aluatul:

Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia uscata si se amesteca. Se face o gropita in mijloc si se adauga apa calduta, zaharul si uleiul. Se amesteca si cand sunt aproape incorporate ingredientele, se adauga sarea.

Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se pudreaza cu faina, se acopera si se lasa la dospit, in loc caldut, o ora. In acest timp isi va dubla volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Taiem prazul marunt si il punem la calit cateva minute, in 2 linguri de ulei de masline. Cand s-a inmuiat prazul adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasa sa fiarba pana scade toata zeama.

Adaugam sare, piper si dam de pe foc.

Dupa ce se raceste adaugam cascavalul ras si cele doua oua batute.

Dupa ce aluatul a dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 4 bucati. Se intind doua foi, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Punem umplutura pe cele doua foi.

Celelalte doua parti de aluat le intindem si le crestam cu cutitul. Se iau usor pe sucitor si se pun pe rand, peste cele doua foi dintava.

Se apasa marginile cu mana sau cu furculita si se lasa sa stea in tava, pana se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se ung placintele cu suc de rosii si se presara susan.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Ideea aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2010, 22:21
primaaaa
la 11.11.2010, 22:23
ptr ca-s prima si vad ca ai facut nu glumaptr ca am cu ce manca 5fsi pt ca-s flamanda la ora asta....vreauuu......=cam 4 buc
la 11.11.2010, 22:23
Kamy si eu dupa tine
la 11.11.2010, 22:24
haide kamy ca am pus un scaun in plus
la 11.11.2010, 22:25
Kamy o sa ti se apece,mai lasa si la altii

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking