Tocanita de cartofi

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
7 Dec 2015 | 4490 vizualizari
Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi, este una din mancarurile mele preferate inca din copilarie. Atunci mama ne-o pregatea des, acum este prezenta pe masa noastra mai mult in zilele de post, dar tot la fel de mult imi place. Daca am un castravecior murat langa ea sau o salata de rosii vara, mananc cate un castron plin, fara sa ma rasuflu. Da, nu am fost crescuta cu preparate fitoase si scumpe, mai mult cu ceea ce aduceam de la tara, iar aceste preparate simple mi-au ramas in suflet.

Ingrediente

  • 7-8 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura plina cu pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat (asta este suplimentar, doar daca va place)

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cam in 8 bucati pe fiecare, daca sunt mai mari.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi feliute.
Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o cratita incingem uleiul.
Punem ceapa, morcovul, kapia si le inabusim cam 2-3 minute.
Adaugam cartofii, ii amestecam bine cu legumele, apoi turnam apa cat sa ii acoperim.
Presaram sare, piper si boiaua dulce.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand sunt facuti cam pe jumatate cartofii, punem busuiocul si mararul verde tocat marunt. Tot acum adaugam si rosiile decojite.
Lasam sa fiarba bine, sa scada in functie de cum ne place noua (mai cu zeama, mai groasa, asta este la alegerea fiecaruia), iar la final incorporam pasta de tomata si mai lasam pe foc maxim 2 minute.
Tragem cratita de foc, lasam sa se racoreasca putin.
Se serveste cu muraturi, salata de legume!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar: Ceapa verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca rondele, iar mararul spalat se toaca marunt, marunt....

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

Postat de mihaelar63

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2015, 20:50
Adoor tocanita de cartofi
la 07.12.2015, 20:51
Buna tocanita!
la 07.12.2015, 20:52
Buna cu muraturi
la 07.12.2015, 20:52
Ce bunatate ai facut Rocsi
la 07.12.2015, 20:58
Foarte buna,nu refuz o portie

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking