Tocanita de cartofi cu carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
10 Mar 2016 | 9181 vizualizari
Tocanita de cartofi cu carne de iepure

Daca iepurasul nu era asa grasut, era perfecta mancarea asta.

Ingrediente

  • jumatate de iepure;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • 3 frunze de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • jumatate de ardei gras;
  • 1 kg cartofi;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • o foaie de dafin;
  • 2-3 fire de patrunjel verde.

Mod de preparare

Iepurele se transeaza in  5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se mai adauga circa 1 l de apa pentru a fierbe carnea.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja si se spala.

Tija de apio se spala si se taie in 2-3 bucati mari.

Jumatatea de ardei se curata de seminte si se spala.

Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta a fiert pe jumatate, si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se fierb putin, iar intre timp cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se adauga, apoi, si acestia impreuna cu putina sare si se mai completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa fiarba.

Daca vi se pare ca este prea multa grasime lasata de carnea de iepure, aceasta se poate elimina, alegand-o de pe deasupra mancarii cu o lingura.

Spre final, cand toate au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, putin maghiran si busuioc si o foaie de dafin si se mai fierbe mancarea putin. Se opreste apoi focul si se pun 2-3 fire de patrunjel verde (spalat si tocat).

Puteti zdrobi 2-3 cartofi pentru a face mancarea un pic mai groasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de legume cu carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de legume cu carne de iepure

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se...

Citeste continuarea

Tocanita cu carne de iepure si legume

Postat de eumimi

Tocanita cu carne de iepure si legume

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute. Adaugam apoi si legumele ( fara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2016, 09:15
la 10.03.2016, 09:36
buna mancarica
la 10.03.2016, 09:40
la 10.03.2016, 09:57
Si daca a fost mai grasut iepurasul,nu are colesterol si cred c-a fost minunat cu atatea legume
la 10.03.2016, 10:00
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking