Ingrediente
- 1,200 kg de ciuperci pleurotus
- 4 cepe ( 2 roșii, 2 galbene)
- 6-8 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 250-300 ml de suc de roșii
- 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- Pentru servit:
- mămăliguță
Mod de preparare
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei, la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente.
Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, se taie cubulețe și se pune la călit, cu ceapa și usturoiul, la foc mic, înăbușit.
Se curăță ciupercile, se spală bine în două-trei ape, se taie grosier și se adaugă în cratița cu celelalte legume călite. Se adaugă 150-200 ml de apă și se lasă ciupercile la fiert în suc propriu, la foc mic, timp de 15 minute.
Se adaugă sucul de roșii, apoi condimentele și se mai lasă preparatul la fiert, la foc mic, timp de 20-25 de minute, până mai scade sosul și toate ingredientele se pătrund.
Se alege mărarul, se spală și se taie mărunt, după care se adaugă în tocăniță, după ce s-a luat de pe foc.
Se servește imediat, cu mămăliguță caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci pleurotus, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|