Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post

Postat de gicuta69 in Mancaruri de post
26 Noi 2015 | 93457 vizualizari
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post

Tocanita de ciuperci, o reteta perfecta pentru zilele de post este delicioasa, sanatoasa si de nerefuzat! Savoarea ciupercilor completata de cea a legumelor, a usturoiului transforma aceste ingrediente simple intr-un preparat gustos si de post. Daca vrei sa prepari aceastaTocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post, trebuie sa folosesti urmatoarele ingrediente: ciuperci, ceapa, usturoi, ardei gras, suc rosii, ulei, boia si marar.  

Ingrediente

  • Ingrediente Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 cepe
  • o capatana mica de usturoi
  • ardei gras rosu si verde 
  • 250 ml suc de rosii
  • o cescuta de apa
  • 4-5 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • o legatura marar

Mod de preparare

Iata cum se prepara Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.

Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate.

Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru 10 minute, dupa care punem sucul de  rosii, apa, boia, condimentam cu sare si piper dupa gust si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana sosul scade si se ingroasa.

La sfarsit adaugam marar verde tocat. Servim tocanita alaturi de mamaliguta.

Pe baza de legume, poti pregati si un gustos Ostropel cu ciuperci pleurotus care merge bine cu niste Castraveti picanti in otet sau un Gulas de legume bun de te lingi pe degete.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Postat de panacris

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la...

Citeste continuarea

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2015, 12:53
Prima la masa
la 26.11.2015, 12:54
Vin si eu!
la 26.11.2015, 12:54
Va astept!
la 26.11.2015, 13:00
Asta da mancare adevarata!
la 26.11.2015, 13:08
tare, tare buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking