Ingrediente
- 500 g galbiori proaspeti
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400 g smantana
- 2 linguri faina
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- Pentru mamaliga:
- 450 ml apa
- 160 g malai
- Sare, piper
Mod de preparare
Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.
Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.
Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.
Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|