Ingrediente
- 1 iepure taiat in bucati
- 1 ceapa rosie
- 2 cepe verzi
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi
- 100 gr. rosii taiate marunt in suc propriu
- foaie de dafin
- boia
- faina
- piper
- sare dupa gust
- 1 lingura smantana
- ulei de masline
- frunze de patrunjel proaspete
Mod de preparare
Intai am taiat ceapa marunt.
Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.
Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.
Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.
Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.
Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.
Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.
Am lasat sa fiarba la foc mediu.
Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.
Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.
Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.
Apoi se face testul de carne si legume fierte.
Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.
Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.
Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.
Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|