Ingrediente
- 1 kg ciuperci proaspete (eu am avut niste buchete proaspete de pleurotus)
- 1 ceapa mare uscata
- 1 morcov
- 1 capatana usturoi
- 1 conserva rosii cuburi
- sare
- chilli
- ulei masline
- 1 lingura paste tomate
- 1 cana naut fiert
- cateva fire marar
Mod de preparare
Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier.
Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam marunt.
Intr-o tigaie punem la incins cateva linguri de ulei masline. Punem la calit legumele tocate, cu un praf de sare si unul de chilli. Lasam sa sfaraie si apoi punem ciupercile in tigaie, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca si sa sfaraie, punem rosiile tocate, pasta de bulion diluata cu un pic de apa si inca un praf de sare. Adaugam nautul si mararul si si lasam pe foc cat sa scada un pic si sa se contopeasca toate aromele. Inchidem ochiul, presaram un praf de chilli, si acoperim cu un capac pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pleurotus cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|