Ingrediente
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1 buc ceapa alba
- 3-4 lg ulei
- sare, piper dupa gust
- boia/pasta de ardei
- 100 g smantana
- 2 lg faina
- 100 ml lapte
- patrunjel verde
Mod de preparare
In vasul aparatului se pune uleiul. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune peste ulei.
Ciupercile se spala si se taie in cubulete potrivite. Se adauga peste ceapa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se toarna apa cat sa cuprinda ciupercile. Se amesteca putin.
Se conecteaza aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital la sursa de curent si se seteaza pe functia high pentru 2 ore.
Faina se dizolva in cei 100 ml lapte, se adauga si smantana si se omogenizeaza.
Inainte cu jumatate de ora de a se termina programul, se adauga laptele cu smantana, se amesteca, se mai condimenteaza daca este nevoie si se lasa inca o jumatate de ora. Tot acum se poate pune si patrunjelul verde tocat, eu nu am pus pentru ca am in casa pretentiosi :D
Se serveste alaturi de mamaliga si muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pleurotus la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|