Tocanita de porc cu galuste din porumb

Postat de katty in Retete Delikat
5 Iul 2018 | 2612 vizualizari
Tocanita de porc cu galuste din porumb

Ingrediente

  • 500 gr spata de porc
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi
  • 700 gr rosii proaspete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru proasptat macinat
  • cimbrisor
  • ierburi si boia Delikat
  • oregano
  • patrunjel verde pentru decor

galuste:

  • 100 gr unt rece,
  • 180 gr faina alba,
  • 140 gr malai fin+ptr tavalit,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • sare,
  • 140 gr porumb din conserva,
  • 1 ou,
  • 80 gr iaurt

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete.

In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea, apoi punem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ardeiul gras. Acoperim cu apa calduta si fierbem 15 minute. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute. Punem rosiile mixate, foile de dafin, sare, piper negru macinat, cimbrisorul. Fierbem pana  carnea si legumele sunt moi. Adaugam pasta de tomate, ierburile  si boia Delikat, oregano, potrivim gustul de sare si piper si mai fierbem 5 minute.

Cu 1/2 de ora inainte de a fi gata tocanita, facem galustele. Framantam untul taiat cubulete cu faina alba pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam malaiul, sare, praf de copt, bicarbonat, porumbul din conserva, iaurtul si oul batut bine cu o furculita, din care pastram putin pentru uns. Amestecam bine, formam bile pe care le tavalim prin malai, le aplatizam usor si le punem  intr-o tava pe hartie de copt. Le ungem deasupra cu oul pastrat si le dam la cuptor pentru 25 de minute, pana se rumenesc usor.

Servim tocanita cu patrunjel verde tocat fin si galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu galuste din porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu rosii si usturoi

Postat de privatelaura

Pui cu rosii si usturoi

Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa. Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite...

Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu carne de porc

Postat de eumimi

Musaca de dovlecei cu carne de porc

Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:21
la 06.07.2018, 10:52
la 06.07.2018, 11:38
Interesant și bun!
la 06.07.2018, 15:41
la 06.07.2018, 20:03
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking