Tocanita de pui Yassa

Postat de ctlina in Pui
21 Mai 2018 | 2312 vizualizari
Tocanita de pui Yassa

Yassa este o mancare senegaleza condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui, carne sau peste. Este foarte populara in vestul Africii. Este o reteta simpla, rapida de preparat cu conditia sa puneti la marinat carnea cel putin 2 ore inainte. Se serveste de obicei alaturi de o garnitura de orez alb sau de cușcuș. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/tocanita-de-pui-yassa-senegal.html

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui de calitate
  • 2 linguri de ulei
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 4-5 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingura de mustar de Dijon
  • 1/2 Kub de pui
  • 25 cl de apa
  • sucul de la o lamaie verde/lime
  • sare, piper
  • ardei iute (facultativ)

Marinata:

  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • sucul de la o lamaie
  • sare, piper
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.

A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.

Dati deoparte marinata.

Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.

Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.

Puneti foaia de dafin si caliti totul cateva minute.

Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.

Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.

Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).

Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de  20 - 30 minute, carnea trebuie sa fie fiarta.

Serviti cu orez alb sau cu cușcuș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui Yassa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se...

Citeste continuarea

Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

Postat de Dya

Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2018, 16:50
la 21.05.2018, 17:26
Îmi place mult mâncarea asta!
la 21.05.2018, 17:41
la 21.05.2018, 18:27
Foarte gustoasa!
la 21.05.2018, 18:38

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking