Tocanita de vara, din cartofi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
2 Aug 2019 | 9928 vizualizari
Tocanita de vara, din cartofi

Tocănița de cartofi este o mâncare foarte gustoasă și ușoară, de post, pe care vara o prepar cu ardei și roșii, care se găsesc din belșug, relativ ieftine și de calitate, adică din grădină, nu din seră, iar iarna o fac cu pastă de tomate, sau cu suc de roșii. Vara îi asociem o salată de varză, sau de roșii și castraveți (sau numai de castraveți!) iar iarna, murături asortate. Această tocăniță poate fi și o garnitură foarte bună, lângă o porție de friptură.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 2 roșii mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe (una galbenă și una roșie)
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 frunză de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare, se taie julienne și se călesc, de asemenea înăbușit, cu ceapa.

Se curăță morcovii, se spală, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se adaugă în vasul în care sunt deja la călit, celelalte legume. După ce morcovii se înmoaie ușor, se adaugă 2-3 pahare cu apă și se lasă la fiert înăbușit, timp de 10-15 minute.

Între timp se spală roșiile, se curăță de coji și de semințe și se taie grosier.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Cartofii se curăță, se spală, se taie în sferturi și se adaugă în vasul cu legumele călite și înăbușite. După un clocot se adaugă roșiile și frunza de dafin.

Se mai lasă tocănița la fiert încă 10 minute și când cartofii sunt pătrunși, fără să se sfărâme, se condimentează cu sare și piper, se ia vasul de pe foc și se presară pătrunjel tocat.

Se servește cu o salată asortată, alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara, din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare din soia

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare din soia

Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem...

Citeste continuarea

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Postat de Dya

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2019, 14:04
Foarte gustoasa!
la 02.08.2019, 14:20
Mulțumesc frumos, Ancutsa!
la 02.08.2019, 15:08
Ce bine arata!
la 02.08.2019, 16:12
Mulțumesc mult, Oana!
la 02.08.2019, 23:40
Imi place mult !

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking