Ingrediente
- 1 kg de cartofi roz
- 2 morcovi
- 2 roșii mari
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia
- 2 cepe (una galbenă și una roșie)
- ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare, se taie julienne și se călesc, de asemenea înăbușit, cu ceapa.
Se curăță morcovii, se spală, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se adaugă în vasul în care sunt deja la călit, celelalte legume. După ce morcovii se înmoaie ușor, se adaugă 2-3 pahare cu apă și se lasă la fiert înăbușit, timp de 10-15 minute.
Între timp se spală roșiile, se curăță de coji și de semințe și se taie grosier.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Cartofii se curăță, se spală, se taie în sferturi și se adaugă în vasul cu legumele călite și înăbușite. După un clocot se adaugă roșiile și frunza de dafin.
Se mai lasă tocănița la fiert încă 10 minute și când cartofii sunt pătrunși, fără să se sfărâme, se condimentează cu sare și piper, se ia vasul de pe foc și se presară pătrunjel tocat.
Se servește cu o salată asortată, alături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara, din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|