Tocăniţă de viţel

Postat de diaconta in Vita
29 Apr 2015 | 6500 vizualizari
Tocăniţă de viţel

Nouă ne place foarte mult carnea de viţel şi o prefer cărnii de porc sau de pui. De data aceasta am avut un muşchiuleţ de viţel foarte fraged,care s-a gătit destul de repede. Eu l-am gătit după reţeta mamei mele,o reţetă delicioasă. Nouă, ardelenilor ne plac mâncărurile gustoase,chiar dacă au mai multe calorii. Noi am servit-o cu piure de cartofi şi murături asortate.Un deliciu a fost!

Ingrediente

  • 800 g muşchiuleţ de viţel
  • 2 -3 buc.ceapa uscata(eu am folosit 2 buc.foarte mari)
  • 2 morcovi
  • Ardei iute uscat
  • Condiment barbeque pentru pui
  • Sare
  • Ulei
  • Boia iute de ardei
  • piper
  • Condiment Hot & Spicy
  • Un căţel de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • O lingura smântâna
  • Marar si patrunjel verde

Mod de preparare

Am taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui.

Am lasat carnea la frigider peste noapte.

Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit în ulei.

Am folosit multa ceapa pentru ca,eu cred ca ceapa si morcovul da acel gust bun acestui preparat.

Dupa ce ceapa si morcovul s-au înmuiat puţin,am pus boia iute si carnea.

Am mai prajit putin apoi am pus ardeiul iute,putina sare,piper si condimentul Hot&Spicy.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba.

Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat usturoiul tocat si sucul de rosii.

La final am pus o lingura de smântâna si verdeata.

Pentru ca ceapa si morcovul dau un gust dulce,am compensat cu ardei iute si piper.

Simplu si foarte bun!

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de viţel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Postat de oanapl

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2015, 22:21
Si noua ne place mult si de cand gasim la tara sursa foarte rar mai cumpar carne de porc. Buna mancare ai facut, pe gustul meu
la 29.04.2015, 22:27
Timea,daca as gasi mereu carne de vitel ,nici n-as manca alta carne
la 29.04.2015, 22:35
Buna mancarica ta .Avem un nene care ne aduce vitel la 18 lei kg si am mereu vitel , acuma papa si pitica legume si carnita paserata .Aseara am cumparat si am gatit asa proaspata , nu este carnita mai buna .
la 29.04.2015, 22:47
Foarte buna tocanita! Felicitari si pentru selectia condimentelor!
la 29.04.2015, 23:27
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking