Ingrediente
- 700 g carne de vitel (putin impanata)
- 2-3 morcovi
- 3 cepe mici
- 1 ceapa rosie mare
- usturoi
- faina
- 1 lingurita dulceata de ardei iute
- rosii uscate in conserva
- ardei iute
- sare
- chimen macinat proaspat
- piper
- patrunjel verde
- foi dafin
- 1 lingurita pasta de tomate
- 200 ml vin rosu
- 400 g ciuperci micute
Mod de preparare
Taiem carnea cuburi potrivite. Asezam carnea intr-o punga, punem cateva linguri de faina, legam punga si o agitam astfel incat toata carnea sa fie pudrata in faina.
O scoatem, o rumenim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si 1 catel de usturoi presat.
Pregatim vasul de gatit.
Curatam si spalam legumele. Ceapa rosie si morcovul le taiem rondele. Cepele mici le lasam intregi.
Asezam carnea in vasul slow cooker-ului Crock-Pot, adaugam legumele, cateva rosii uscate, o lingurita de pasta de tomate, sare, 2-3 foi de dafin, piper, chimen mai mult. Adaugam vinul si presaram rondele de ardei iute. Acoperim, selectam functia Low, cu durata de 6 ore. Lasam aparatul sa isi faca treaba, iar cu o ora inainte de a fi gata, adaugam o lingurita de dulceata de ardei iute si ciupercile lasate intregi. Lasam aparatul sa isi finalizeze treaba, selectand o jumatate de ora in plus la timpul de gatire, asta fiindca am ridicat capacul sa adaug ultimele ingrediente. Dupa finalizarea programului de gatit, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald. Am savurat tocanita cu atata pofta, va recomand cu toata inima, doar gulasul mancat la un renumit han din Ungaria mai egaleaza aceasta tocanita, asa de buna ce a iesit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|