Tocanita din 3 feluri de ciuperci

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
17 Iun 2010 | 12842 vizualizari
Tocanita din 3 feluri de ciuperci

e prima data cand fac aceasta combinatie...........sant grozave

Ingrediente

  • 350 g ciuperci champinion
  • 350 g ciuperci pleurotus
  • 350 g ciuperci shiitake
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • smantana 300 g
  • 2 linguri de faina-optioanl
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt ,se caleste in ulei apoi se pune ardeiul rosu taiat feliute mai mari

Ciupercile se curata si se taie bucati mai marisoare, se pun peste ceapa calita cu ardei, se pune sare, piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit eventual puteti pune 1 canita mica de apa.

Cand sant bine fierte se pune faina amestecata cu smantana si se lasa sa mai dea un clcocot(se poate si fara faina ,eu mai pun sa se lege putin sosul )la sfarsit se pune patrunjel verde tocat

Se serveste cu mamaliguta ,piure de cartofi,paste fainoase.............

PS:champinion si pleurotus majoritatea le cunosc ,dar shiitake (asa se numesc si in tara)sant niste ciuperci anti- cancer si se folosesc tare mult in prepararea medicamentelor ,din cate am inteles se gasesc si in plafare deshidratate,au un gust minunat

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din 3 feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saratele cu branza

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se...

Citeste continuarea

Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor

Postat de rocsi_1612

Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor

Cum se prepara Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2010, 18:08
iubitori de ciuperci sant asteptati la o portie generoasapana mai am
la 17.06.2010, 18:28
primaaaaaa si vreau portia cea mai generoasa
la 17.06.2010, 18:32
roxana pt ca esti prima ai portie dublasau tripla
la 17.06.2010, 18:41
si eu vreau si eu imi faci cu din alea conservate si pap tot
la 17.06.2010, 19:10
ce combinatii ai facut tu aici

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking