Tocanita din pipote de pui cu galuste

Postat de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne
6 Iul 2015 | 7891 vizualizari
Tocanita din pipote de pui cu galuste

Este o mancarica tare gustoasa si satioasa si foarte simplu de facut.

Ingrediente

  • 800 g pipote de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar
  • sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg. faina
  • sare
  • piper
  • apa de la carne

Mod de preparare

            Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa.Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.

            Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si ardeiul gras cu lingura de ulei de masline.Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.Adaugam boabele de piper, ienupar si amestecam bine.

             Punem apa pana trece de pipote,acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.Din cand in cand mai complectam cu apa.Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare,piper.Adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Praz umplut

Postat de panacris

Praz umplut

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper,...

Citeste continuarea

Sarmalute cu varza dulce si bulion

Postat de Corina33

Sarmalute cu varza dulce si bulion

Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2015, 19:43
S-a meritat pe canicula
la 06.07.2015, 19:43
Buna , buna!
la 06.07.2015, 19:44
foarte buna, vreau si eu
la 06.07.2015, 19:48
multumesc
la 06.07.2015, 19:48
Cris ai mei mananca eu nu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking