Ingrediente
- 800 g pipote de pui
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ardei gras rosu
- 2-3 catei de usturoi
- 5-6 boabe de piper
- 3-4 boabe ienupar
- sare
- piper
- Pentru galuste:
- 2 galbenusuri
- 4-5 lg. faina
- sare
- piper
- apa de la carne
Mod de preparare
Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa.Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.
Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si ardeiul gras cu lingura de ulei de masline.Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.Adaugam boabele de piper, ienupar si amestecam bine.
Punem apa pana trece de pipote,acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.Din cand in cand mai complectam cu apa.Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare,piper.Adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|