Ingrediente
- 300 grame carne de pui bio gatita
- 1 litru de supa de pui bio
- o bucata mica de carnat afumat din carne de cerb taiata felii
- 2 cepe tocate
- 3 morcovi tocati
- 2 cartofi, taiati cuburi
- 2 frunze de dafin
- 200 grame ciuperci proaspete
- 1 lingura cu varf de faina
Pentru galuste:
- 250 de grame de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 grame de unt rece nesarat
Mod de preparare
In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent.
Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute.
Pentru galuste, se framanta un aluat din faina amestecata cu praful de copt, putin sare si unt pana are consistenta nisipului. Se adauga 100 ml apa rece si se framanta pana devin un aluat omogen. Se divide in 8 bucati care se modeleaza sub forma de bile.
Se adauga putina apa in tocanita, daca in cele 20 de minute, sosul s-a ingrosat prea mult. Se adauga sare/piper si se aseaza galustele deasupra.
Se acopera tigaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana cand galustele s-au gatit complet si au devenit pufoase,
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|