Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
28 Iun 2015 | 4693 vizualizari
Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver

O tocanita facuta din resturi. De aceea se si numeste economica. Din putina carne de pui ramasa de la gatirea unui pui, am incropit aceasta tocanita folosindu-ma de reteta lui Jamie Oliver. Acesta foloseste insa in loc de carnati, felii de bacon.

Ingrediente

  • 300 grame carne de pui bio gatita
  • 1 litru de supa de pui bio
  • o bucata mica de carnat afumat din carne de cerb taiata felii
  • 2 cepe tocate
  • 3 morcovi tocati
  • 2 cartofi, taiati cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura cu varf de faina

Pentru galuste:

  • 250 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 grame de unt rece nesarat

Mod de preparare

In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent.

Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute. 

Pentru galuste,  se framanta un aluat din faina amestecata cu praful de copt, putin sare si unt pana are consistenta nisipului. Se adauga 100 ml apa rece si se framanta pana devin un aluat omogen. Se divide in 8 bucati care se modeleaza sub forma de bile. 

Se adauga putina apa in tocanita, daca in cele 20 de minute, sosul s-a ingrosat prea mult. Se adauga sare/piper si se aseaza galustele deasupra. 

Se acopera tigaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana cand galustele s-au gatit complet si au devenit pufoase, 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui Buffalo cu sos de branza

Postat de Creatsa

Piept de pui Buffalo cu sos de branza

Pieptul de pui l-am taiat in fasii subtiri si lungi.(aprox 12 bucati) L-am condimentat cu sare,piper ,boiaua dulce si boiaua iute si l-am lasat sa se odihneasca 15 minute. L-am trecut apoi...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in vin

Postat de mirela0911

Pulpe de pui in vin

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2015, 15:24
imi plac retele lui
la 28.06.2015, 15:33
la 28.06.2015, 16:07
Trebuie să fie tare buna!
la 28.06.2015, 16:59
super!
la 28.06.2015, 17:05
Asta am si eu la cuptor acum. Great minds!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking