Tochitura cu mamaliguta

Postat de Irina in Porc
8 Aug 2014 | 23702 vizualizari

Tochitura mea nu e nici moldoveneasca, nici munteneasca, ci doar o tochitura, asa cum mi-a venit mie sa o fac. Daca ar fi sa ne uitam in DEX, tochitura e" un preparat făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului, din carne grasă tăiată mărunt, prăjită cu ceapă în tigaie, având aspect de tochitură (= jumări obținute prin topirea slăninii). Ca specialitate gastronomică românească, este realizată din bucăți mici de carne de porc, de organe și de cârnăciori, prăjite la tigaie, servite cu garnitură de mămăliguță, cu ochiuri și brânză rasă deasupra." Dar, fiecare casa cu obiceiurile ei, inclusiv culinare si uite asa si o multime de retete diferite.

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 17.03.2015, 08:48
Bun bun
la 02.04.2015, 14:15
place
la 15.02.2016, 17:56

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking