Ingrediente
- 500 g carne de porc
- 2 cârnăciori
- 200 g ficat de porc
- 2 fire ceapă verde
- 2 lgt boia de ardei
- sare
- piper
- ouă
- telemea
- mămăligă
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare
Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește.
Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit (în altă tigaie) în 2 linguri de ulei. Se scoate ficatul și se adaugă peste carnea de porc, iar în uleiul rămas se pun la prăjit cârnăciorii.
Se toacă ceapa felii și se adaugă peste bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă condimentele, 2 căni de apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă. Spre final, cârnăciorii se taie în bucăți mai mici și se adaugă peste carne.
De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust. Se fierbe până când carnea este fragedă, bine fiartă și a scăzut toată apa.
Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de ochiuri și telemea rasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|