Tochitura de porc

Postat de oanapl in Porc
27 Aug 2020 | 3742 vizualizari
Tochitura de porc

Astăzi am ieșit la câteva cumpăraturi, fără să mă fi decis ce să pregătesc de mâncare. Pe scara blocului mirosea a friptură de porc și instantaneu am simțit că-mi plouă în gură și m-am decis: fac tochitură de porc. Ăsta-i avantajul când stai la bloc: îți mai dau și vecinii idei pentru meniul zilei :))

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 2 cârnăciori
  • 200 g ficat de porc
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ouă
  • telemea
  • mămăligă
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește.

Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit (în altă tigaie) în 2 linguri de ulei. Se scoate ficatul și se adaugă peste carnea de porc, iar în uleiul rămas se pun la prăjit cârnăciorii.

Se toacă ceapa felii și se adaugă peste bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă condimentele, 2 căni de apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă. Spre final, cârnăciorii se taie în bucăți mai mici și se adaugă peste carne.
De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust. Se fierbe până când carnea este fragedă, bine fiartă și a scăzut toată apa.
Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de ochiuri și telemea rasă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Postat de Caty

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati. Am pus mai intai in...

Citeste continuarea

Tochitura dunareana

Postat de katty

Tochitura dunareana

Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2020, 20:18
Foarte tentantă, oricând...!
la 27.08.2020, 20:18
Buna mancarica i-ai facut la sotior de ziua lui !!!
la 27.08.2020, 20:42
Ce de legumeeeeeee
la 27.08.2020, 23:46
la 28.08.2020, 08:04
Gustoasa!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking