Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR in Porc
10 Iun 2017 | 9827 vizualizari
Tochitura moldoveneasca

O mâncare specifică zonei din care sunt și în care trăiesc, apreciată deopotrivă de locuitori ai țării, de pretutindeni. O mâncare sățioasă și ușor de făcut, care adună pe o farfurie ingrediente diverse, pe placul tuturor. Tochitura este un fel principal care poate fi preparat repede la sfârșit de săptămână, când mâncarea din frigider s-a terminat și urmează să gătim altceva, dar până una-alta, trebuie să mai și mâncăm...

Ingrediente

  • 300 grame pulpă de porc
  • 4 cârnăciori (din porc și vită) de preferință mai subțiri
  • 100 grame brânză de burduf
  • 30-40 grame telemea de oi
  • 2 ouă
  • ulei pentru prăjit carnea, cărnăciorii și ouăle
  • apă
  • sare
  • piper
  • mămăliguță pentru două persoane

Mod de preparare

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă și să scadă apa. Se acoperă crăticioara pe jumătate, cu un capac. Spre sfârșit, se adaugă condimentele și se întorc bucățelele de carne, ca să prindă o culoare frumoasă peste tot.

Cârnăciorii se spală, se șterg cu un prosop de hărtie și se pun la prăjit, într-o tigaie cu ulei încins. Se înțeapă pe alocuri cu o scobitoare și se țin pe foc, întorcându-i pe ambele fețe, până se pătrund și se rumenesc frumos.

Se face o mămăliguță densă, dar nu prea tare, iar când este gata, se toarnă în ceșcuțe unse cu ulei, pentru a lua forma lor. Se lasă așa 3-4 minute, ca să se întărească, după care poate fi pusă în farfurie.

Se fac două ochiuri și se condimentează cu sare și piper.

Se montează farfuria. Se răstoarnă ceșcuțele cu mămăliguță și apoi se ornează farfuria cu un ochi, două linguri de brânză de burduf, doi cârnăciori, carnea de porc, iar peste mămăliguță și ou se rade telemea de oi, iar cine dorește, poate turna o lingură din uleiul în care s-au prăjit cârnăciorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Postat de scortisoara

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Intr-o oala in care am incins 100 ml ulei, prajim ceapa cu putina sare. Adaugam apoi carnea de porc taiata cubulete si amestecam pentru a nu se lipi de oala. Dupa 2 -3 minute presaram sare,...

Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca a la Vladut

Postat de miha

Tochitura moldoveneasca a la Vladut

Eu aveam o alta reteta de preparare a tochiturii moldovenesti , dar daca Vladut asa a zis...asa am facut. :))) Carnea se taie cuburi si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2017, 19:58
Pffff, îmi place de morrr! Chiar dacă am auzit că la unele restaurante, asta-i mâncare reciclată Super bunăăă!
la 10.06.2017, 20:06
buna buna
la 10.06.2017, 20:20
UIte, vezi, Cris, de-aia facem noi acasă mâncare din asta, ca să nu reciclăm la restaurante...Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 10.06.2017, 20:21
Mulțumesc, Motănel, pentru susținere!
la 10.06.2017, 20:48
Ehe, asta-i bunatate din Moldova!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking