Ingrediente
- 200gr faina alba
- 2 oua
- 300ml apa plata
- 150gr zahar
- 2 esente de lamaie
Mod de preparare
Se pune apa la fiert.
Intr-un castronel se amesteca faina cu ouale si esenta pana se formeaza mici buretei(un pic mai duri decat galustele) si se aduga treptat in apa,framantati cu mana.
Apoi se face un rantaj din apa si faina si se adauga amestecand continuu,trebuie sa iasa ca o tocanita de gros.Se adauga zaharul si se lasa pe foc sa fiarba aprox 15 min..
Apoi sunt gata de servire,dar sunt mult mai buni reci,parca ar fi niste jeleuri de faina...Sunt foarte buni si foarte repede se prepara...
Cui i place gustul de zahar ars,poate sa puna prima data zaharul,apoi apa,apoi togmageii..Un deliciu...Puteti sa-i serviti si cu ciocolata,sau cum i plac sotului meu cu iaurtel de afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocmagei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|