Tocmagei

Postat de cismaru_nicoleta in Dulciuri
26 Ian 2011 | 9010 vizualizari
Tocmagei

Se fac foarte usor,sunt foarte ieftini si imi plac mult..Se mai numesc si "dulcele saracilor"...Reteta originala se face doar din faina,apa si zahar..Eu am imbunatatit-o un pic

Ingrediente

  • 200gr faina alba
  • 2 oua
  • 300ml apa plata
  • 150gr zahar
  • 2 esente de lamaie

Mod de preparare

Se pune apa la fiert.

Intr-un castronel se amesteca faina cu ouale si esenta pana se formeaza mici buretei(un pic mai duri decat galustele) si se aduga treptat in apa,framantati cu mana.

Apoi se face un rantaj din apa si faina si se adauga amestecand continuu,trebuie sa iasa ca o tocanita de gros.Se adauga zaharul si se lasa pe foc sa fiarba aprox 15 min..

Apoi sunt gata de servire,dar sunt mult mai buni reci,parca ar fi niste jeleuri de faina...Sunt foarte buni si foarte repede se prepara...

Cui i place gustul de zahar ars,poate sa puna prima data zaharul,apoi apa,apoi togmageii..Un deliciu...Puteti sa-i serviti si cu ciocolata,sau cum i plac sotului meu cu iaurtel de afine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocmagei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu crema de lamaie si branza

Postat de rocsi_1612

Rulada cu crema de lamaie si branza

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri,...

Citeste continuarea

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Postat de Ina

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul,  fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2011, 07:25
ieri vazusem la una din fete razalai si exact la ,,tocmagii moldovenesti,, m-a dus capul noi ii fierbem in lapte si sint tare buni
la 27.01.2011, 08:23
la 27.01.2011, 09:00
n-am mai auzit pana acum de asa ceva..interesant si tentant
la 27.01.2011, 09:39
la 27.01.2011, 15:45
Da sunt chiar buni fetelor si in lapte si in apa,merita incercati,va multumesc

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking