Ton fript pe pat de legume

Postat de vasy16 in Ton
31 Mar 2015 | 4321 vizualizari
Ton fript pe pat de legume

Cam demult timp imi doream sa fac mancarea asta si tot amanam de pe o zi pe alta.Sotul meu e cam mofturos la mancare asa ca m-am decis sa-i fac o surpriza astazi.

Ingrediente

  • 2 felii de ton proaspat(aproximativ 80-100 grame fiecare)
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa mediana
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 100 gr rosii tocate(eu am folosit de conserva)
  • sare
  • chimen praf(cui ii place)
  • rozmarin proaspat
  • oregano proaspat
  • un cubulet knor gust de peste
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un pahar de apa
  • un varf de lingura zahar(pentru a lua aciditatea rosiilor)

Mod de preparare

Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda dupa care retetam cu ceapa si cu ardeiul.Lasam vreo 2-3 minute la inabusit dupa care adaugam rosiile,zaharul,cubuletul de knor,sarea,rozmarinul,oregano,chimenul si apa.Lasam sa fiarba totul la foc lent pana cand scade apa si raman legumele cu un pic de sos gros.In ultimul moment se frige pestele in tigaie aproximati 3-4 minute,nu mai mult pentru ca tonul e foarte sec(eu am folosit plita electrica cu doua picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca).Am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri din sosul cu legume si deasupra tonul si am ornat cu o frunzulita de oregano

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton fript pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Postat de Sylvia

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2015, 09:48
Bun!
la 01.04.2015, 09:49
Foarte buna mancarica ta!
la 01.04.2015, 10:04
la 01.04.2015, 10:08
la 01.04.2015, 10:40

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking