Tort "21"

Postat de Ela68 in Dulciuri
2 Feb 2015 | 7938 vizualizari
Tort "21"

Un tort deosebit, facut cu multa dragoste, in amintirea unei persoane dragi ! Tortul imbina perfect aroma blatului de nuca si cacao cu cele trei creme, cu ciocolata alba, amaruie si cu lapte si crema de mascarpone. Este rafinat, bogat si nu te multumesti doar cu o felie ! Nu-mi place sa fac poze pe timp de noapte, la lumina becului si cu blitz, asadar, nu pare atat de aptisant pe cat ar fi trebuit ......

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 7 oua
  • 16 linguri nuci macinate
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri cacao

Crema 1 :

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca

Crema 2 :

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca

Crema 3 :

  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca

Decor :

  • 50 gr fulgi de migdale
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura apa
  • 50 gr ciocolata 70% cacao

Sirop de caramel :

  • 5 linguri zahar brun
  • 200 ml apa

Mod de preparare

1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.

2. Ciocolata se topeste la Bain-Marie. Se bate smantana cu mixerul pana obtinem frisca si turnam peste aceasta ciocolata pana ce obtinem o crema omogena. Nu bateti prea mult caci riscati sa se transforme in unt.

3. Crema de ciocolata alba se prepara identic cu prima crema. Aveti grija sa folositi ciocolata de calitate !

4. Crema mascarpone : Intr-o craticioara cu fund dublu mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Se adauga laptele si se pune la foc mic. Amestecam continuu pana ce crema se ingroasa. Lasam la racit si adaugam crema mascarpone mixand pana se omogenizeaza.
La final,  adaugam frisca peste crema de oua si batem cu telul pana obtinem o crema pufoasa.

5. Decor :  Intr-o tigaie teflonata punem fulgii de migdale, zaharul si apa si amestecam pana ce zaharul s-a caramelizat. Lasam la racit.

6. Siropul : Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul este complet dizolvat.

Asamblare :

  • o foaie de blat pe care o stropim cu 1/3 din cantitatea de sirop
  • crema de ciocolata de lapte si amaruie
  • a doua felie de blat, insiropatacu 1/3 din sirop
  • crema de ciocolata alba
  • a treia foaie de blat, insiropata 
  •  crema de mascarpone
  • ornam cu fulgii de migdale si forme din ciocolata, plus trei floricele din zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "21"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Postat de privatelaura

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia. Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de...

Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu fineti

Postat de reisnaor_2006

Desert cornuri pufoase cu fineti

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2015, 22:47
frumos
la 02.02.2015, 22:47
Si preparat si servit cu drag
la 02.02.2015, 23:54
Si frumos si bun!
la 03.02.2015, 01:11
Bunnn
la 03.02.2015, 06:27
Delicios

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking