Tort

Postat de caroline in Torturi
19 Iun 2015 | 5020 vizualizari
Tort

Ingrediente

  • 1 blat de tort
  • 1000 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr picaturi de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri cu rom
  • 2 linguri cu zahar
  • 200 ml apa
  • 40 gr bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri .

Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida.Amestecam avand grija ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.Dupa acest timp mixam crema la miteza maxima cu ajutorul mixerului.Dam crema la frigider. 

Separat mixam la viteza maxima si restul de 800 ml frisca lichida pana ce frisca este tare ( intorcand bolul frisca nu va cadea ) .Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii.

Punem intr-un ibric apa,zaharul si romul.Amestecam bine pana ce zaharul se va topi.

Asezam pe un platou primul blat de tort si il insiropam cu apa dulce cu rom .Cu ajutorul unui posh '' trasam'' un cerc de frisca ( pentru a nu depasi marginile blatului) ... apoi punem frisca pe intrega suprafata.

Asezam peste frisca 3 dintre cele trei discuri de blat.Intre cel din margine spre interior umplem cu frisca si presaram picaturi de ciocolata.Apoi intre celelalte doua discuri umplem cu crema ciocolata si presaram picaturi.

Apoi asezam celelalte doua discuri ramase si la fel la exterior ornam cu frisca si picaturi ciocolata iar in interior crema ciocolata dar de aceasta data inlocuim picaturile cu bomboane colorate.

Asezam apoi ultimul strat de blat .Marginea o ornam cu frisca si spre interior cu crema ciocolata amestecata cu frisca ramasa.Presaram pe intreaga suprafata picaturi de ciocolata.

Topim la foc mic 50 gr unt,100 gr ciocolata si 50 ml lapte.Cu topping-ul obtinut  ornam marginile tortului.

Pastram tortul la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 19:21
yammmiiii
la 19.06.2015, 19:22
frumos
la 19.06.2015, 19:25
licurici
la 19.06.2015, 19:25
Vladimir
la 19.06.2015, 19:28
zic prezent la tort!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking