Tort

Postat de caroline in Torturi
19 Iun 2015 | 5035 vizualizari
Tort

Ingrediente

  • 1 blat de tort
  • 1000 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr picaturi de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri cu rom
  • 2 linguri cu zahar
  • 200 ml apa
  • 40 gr bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri .

Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida.Amestecam avand grija ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.Dupa acest timp mixam crema la miteza maxima cu ajutorul mixerului.Dam crema la frigider. 

Separat mixam la viteza maxima si restul de 800 ml frisca lichida pana ce frisca este tare ( intorcand bolul frisca nu va cadea ) .Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii.

Punem intr-un ibric apa,zaharul si romul.Amestecam bine pana ce zaharul se va topi.

Asezam pe un platou primul blat de tort si il insiropam cu apa dulce cu rom .Cu ajutorul unui posh '' trasam'' un cerc de frisca ( pentru a nu depasi marginile blatului) ... apoi punem frisca pe intrega suprafata.

Asezam peste frisca 3 dintre cele trei discuri de blat.Intre cel din margine spre interior umplem cu frisca si presaram picaturi de ciocolata.Apoi intre celelalte doua discuri umplem cu crema ciocolata si presaram picaturi.

Apoi asezam celelalte doua discuri ramase si la fel la exterior ornam cu frisca si picaturi ciocolata iar in interior crema ciocolata dar de aceasta data inlocuim picaturile cu bomboane colorate.

Asezam apoi ultimul strat de blat .Marginea o ornam cu frisca si spre interior cu crema ciocolata amestecata cu frisca ramasa.Presaram pe intreaga suprafata picaturi de ciocolata.

Topim la foc mic 50 gr unt,100 gr ciocolata si 50 ml lapte.Cu topping-ul obtinut  ornam marginile tortului.

Pastram tortul la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 19:21
yammmiiii
la 19.06.2015, 19:22
frumos
la 19.06.2015, 19:25
licurici
la 19.06.2015, 19:25
Vladimir
la 19.06.2015, 19:28
zic prezent la tort!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking