TORT "ALESSIA"

Postat de amalia01 in Torturi
17 Ian 2016 | 4492 vizualizari
TORT "ALESSIA"

Micuta mea m-a rugat sa ii fac un tort cu fructe. Si cum combinatia cu mascarpone nu da niciodata gres , a iesit o minunatie! Si pentru ca decorul a fost creatia ei, i-am pus numele "Alessia".

Ingrediente

  • blat 1:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o 1/2 de lamaie
  • 2 lg cacao
  • blat 2:
  • 13-14 piscoturi
  • 4 lgt de cacao instant
  • 300 ml apa calda
  • crema:
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1 cutie compot de fructe tropicale
  • 5 lg zahar pudra
  • decor:
  • piscoturi
  • 100 g ciocolata neagra
  • fructe din compot
  • decoratiuni pentru tort

Mod de preparare

Mod de preparare:

Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt.

A. blatul 1:

Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare.

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare.

Amesteci cele doua compozitii usor, de jos in sus, cu lingura de lemn.

 Adaugi faina in ploaie, amestecand in acelasi mod.Continui cu cacaoa cernuta, usor, ca sa nu se formeze cocoloase.

Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compzitie.

Torni aluatul in tava si dai la cuptor pentru cca 20 minute ( verifici cu o scobitoare daca este copt).

Cand s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca in tava.

B. Crema:

Asezi fructele intr-o strecuratoare si le lasi sa se scurga bine de sirop, apoi le tai cubulete mici.

Branza Mascarpone o amesteci cu zaharul pudra, cu ajutorul mizerului, pana cand devine spumoasa.

Bati frisca si adaugi crema Mascarpone.

In crema  astfel obtinuta amesteci usor 3/4 din fructe.

Montare:

Indepartezi inelul tavii si asezi blatul pe platou, dupa care il insiropezi cu siropul din compot si reasezi inelul.

Asezi cam jumatate din crema .

Piscoturile le inmoi in solutia de cacao instant cu apa calda si le asezi peste crema.

Opresti cam 2 linguri de crema, iar restul o asezi peste piscoturi.

Dai tortul la rece pentru 1 ora.

Indepartezi inelul si imbraci tortul in restul de crema, apoi il lasi la rece.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi.

Iei tortul si il ornezi: cate un capat al piscotului il glazurezi si decorezi cu ornamente, apoi il asezi pe marginea tortului. Repeti operatiunea cu toate piscoturile. Cand termini, legi totul cu o fundita.

Termini decorul fantezie, cu fructele si decoratiunile ramase.

Dai totul la rece si il servesti apoi, cu mare drag, alaturi de familie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "ALESSIA"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Ela68

Desert tort Ferrero Rocher

Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 16:41
Ce delicios
la 17.01.2016, 17:04
frumos si gustos!
la 17.01.2016, 17:07
la 17.01.2016, 17:34
la 19.01.2016, 09:20
superrrrr

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking