Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 510 g faina
- 510 g zahar
- 100 ml apa
- 2 prafuri copt
- un varf de sare
- 1kg frisca lichida
- 1 borcan piersici insiropate
- 2 lingurite colorant alimentar
- floricelele sunt din foaie de napolitana
Mod de preparare
Blatul.
In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se bat pana ce acesta si-a dublat volumul, Incepem sa adaugam faina si reducev viteza mixerului la cea mai mica si turnam faina treptat.
Adaugam cele 100 ml apa si mixam usor si spre final se adauga prafurile de copt se mixeaza bine pt a se incorpora in compozitie.
Intr-o tava unsa cu unt am adaugat compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 40 min. la foc potrivit 160 grade.
Obisnuiesc sa fac blatul cu o zi inainte pt a-l putea taia mai bine.
Taiem blatul in 3 straturi .
Lasam la scurs piersicile care le-am taiat cubulete.
Frisca o pune in bolul de la mixer si o batem pana ce aceasta se intareste. Pentru inceput batem numai 500 ml frisca.
Asamblam primul strat de tort care il insiropam cu siropul de la piersici peste care adaugam frisca si peste ea jumatate din piersicile taiate cubulete, asezam al doilea strat pe care ne apasam putin si procedam la fel la ca la primul strat.
Pe ultimul strat il insiropam si ne apasam putin si cu frisca ramasa ornam suprafata cat si bordurile.
Cu cele 500 ml de frisca o adaugam in bolul de la mixer si o batem si cele 2 lingurite de colorant albasttru pana ce aceasta se intareste.
Cu ajutorul posului bordurile le-am ornat cu stelute din frisca si ornamentele le-am cumparat acestea sunt din foaie de napolitana.
Scrisul care nu mi-a reusit asa bine l-am facut din ciocolata neagra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu fructe." nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|