Tort aniversar cu trei creme

Postat de gicuta69 in Torturi
20 Apr 2015 | 4698 vizualizari
Tort aniversar cu trei creme

Acest tort l-am facut anul trecut, de ziua sotului meu. Nu am apucat sa fac mai multe poze. Este un tort delicios cu care am reusit sa-mi incant musafirii.

Ingrediente

  • Blat: 
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei 
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema de cacao: 
  • 200 g unt 
  • 150g zahar 
  • 50 g cacao neagra 
  • 125 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata neagra: 
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de ciocolata alba: 
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul,esenta de rom,praful de copt stins  si la urma compozitia de cacao. 

Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina.Turnam compozitia intr-o tava de 20-22cm diametrul (in cazul meu tava dreptunghiulara) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de cacao:

Peste cacao si cu zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic  pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Galbenusurile se bat cu mixerul si se toarna peste crema de cacao,amestecand continuu, si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul il mixam pana devine pufos, apoi adaugam compozitia de galbenusuri racita. La sfarsit adaugam esenta de rom .

Crema de ciocolata neagra:

 Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider, de preferat peste noapte.  Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

La fel procedam si cu crema de ciocolata alba.

Sirop: Punem pe foc zaharul pana se caramelizeaza, apoi stingem cu apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Ansamblare:    Taiem blatul in trei parti,  insiropam fiecare parte, punem crema de ciocolata alba si pe cealalta parte crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao si ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu trei creme

Postat de Zamfira

Tort cu trei creme

Tapetam o forma de tort cu margine detasabila. Blatul Maro: Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2015, 11:25
Felicitari arata atat de bine la multi ani sotului
la 20.04.2015, 11:31
Multumesc,Adele!
la 20.04.2015, 11:32
la 20.04.2015, 11:34
Superb! La multi ani sotului!
la 20.04.2015, 11:35
ce textura frumoasa are! La multi ani sotului tau!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking