Tort aniversar pentru Bia

Postat de adasev12 in Torturi
22 Iun 2012 | 3491 vizualizari
Tort aniversar pentru Bia

printesa mea a facut un anisor, pe 20 iunie. tortul n-a iesit exact ce mi-asfi dorit, dar din inima va servesc si pe voi, daca doriti!

Ingrediente

  • blat:
  • 14 oua
  • 14 lg zahar
  • 14 lg faina
  • 4 lg cacao amara
  • un praf de copt
  • crema de ananas:
  • 250 ml iaurt de ananas
  • 200 g ricotta
  • 200 ml frisca
  • 15 g gelatina foi
  • 4 lg zahar
  • cateva rondele de ananas
  • crema de kiwi:
  • 250 ml iaurt de kiwi
  • 200 g ricotta
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina foi
  • 4 lg zahar
  • 2 buc kiwi
  • crema de ciocolata:
  • 2 plicuri de crema de ciocolata cu rom de la dr oetker
  • 400 ml lapte fiert si racit
  • 50 g ciocolata amara
  • plus:
  • 300 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • boabe de struguri rosii
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • siropul de la un ananas
  • 5 lg de zahar
  • 2 esente de rom de 10 ml
  • 1 esenta de migdale de 10 ml

Mod de preparare

Blatul e un pandispan obisnuit: am copt pe rand doua blaturi, fiecare din 7 oua. Ouale se separa, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Jumatate din compozitie am amestecat-o cu cacao. Compozitia am turnat-o in tava intercalat, alb si maro, vroiam sa iasa blatul spiralat, dar apoi mi-am dat seama ca nu prea am sanse sa iasa bine, deoarece eu am folosit tavi dreptunghiulare si compozitia nu s-a repartizat in mod egal in toata tava. Pana la urma a iesit un blat cu diverse forme...Am copt doua blaturi, in tava  de 25/35 cm.

Crema de kiwi: gelatina foi am pus-o la frigider cu suc de ananas rece si am lasat 15 minute. Am pus-o apoi la foc foarte mic si imediat s-a topit. Am luat de pe foc si am lasat la rece. Iaurtul de kiwi l-am amestecat cu 200 g ricotta, apoi am amestecat in el gelatina racorita, am omogenizat bine si am lasat la rece pana am batut frisca. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am mai lasat la rece jumatate de ora.

Crema de ciocolata: praful de crema se bate cu laptele foarte rece pana se face o spuma densa si cremoasa. Ciocolata am razuit-o mai mare si am amestecat-o in crema.

Blaturile le-am taiat in doua pe fiecare.

Siropul l-am facut amestecand toate ingredientele, la rece.

Am pus sirop pe primul blat si am turnat crema de kiwi si peste crema am pus felii de kiwi, am pus al doilea blat, sirop si crema de ananas, care se face exact ca si crema de kiwi, iar peste crema bucati de ananas. Am pus apoi al treilea blat si crema de ciocolata, cu care am imbracat si pe margini tortul.

Din al patrulea blat am taiat litere cu care am scris pe tort (Bia)...Era mai bine daca le taiam mai mici...Am asezat literele pe tort si le-am acoperit cu frisca. Am mai razuit niste ciocolata peste tort si am pus bobite de strugure rosu.

N-am prea multe poze, ca nu am avut timp ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Bia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am...

Citeste continuarea

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Postat de andaoana

Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.06.2012, 16:33
LA multi ani la pitica ta
la 22.06.2012, 16:45
La multi ani pui mic!
la 22.06.2012, 16:47
La multi ani!
la 22.06.2012, 16:53
La multi ani buburuzei!!!!!
la 22.06.2012, 17:06
la multi ani

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking