Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Aug 2024 | 817 vizualizari
Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani

Pe 2 septembrie este ziua mamei- Magdalena Adriana alias Mimi- an de an ne straduim sa ne strangem in jurul ei tot familionul ( daca e posibil, nepotii mai rateaza, unii un an, altii alt an ) si sa o sarbatorim. Asa si anul asta, avand in vedere ca ziua ei pica luni si lunea nici iarba nu creste- habar nu am cine a zis asta- o sarbatorim sambata 31 august, ultima zi de vara.Ii dorim sa fie sanatoasa si sa ne fie alaturi multi ani...vorba ei '' sa mananc cat mai multi ani pensia mult muncita)....))))))))))))))))))))) La multi ani, Mimi ! te iubim de la mic la mare si invers....:)))))

Ingrediente

  • Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani
  • Blat nuca ( tava 37/24 cm)
  • 4 oua M
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • 40 ml ulei
  • 50 g faina
  • Blat arahide
  • 4 oua M
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g arahide prajite si macinate
  • 40 ml ulei
  • 50 g faina
  • Blat cu cacao
  • 4 oua M
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 40 ml lapte cu 3,5% grasime
  • Sirop
  • sirop de visine diluat cu apa
  • Crema vanilie cu mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 90 g zahar
  • 25 g amidon de porumb
  • 380 ml lapte cu 3,5% grasime
  • vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • Crema de unt cu ciocolata
  • 400 g unt cu 82% grasime
  • 400 g ciocolata-mixt ( bomboane de ciocolata milka, bomboane trufe, ciocolata Callebaut )
  • 50 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Mod de preparare

Cum am preparat acest Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani

Mi-am pregatit blaturile si cremele cu o zi inainte, am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunea de 37/24 cm, tapetata cu hartie de copt.

Blat cu nuca : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat in bezea galbenusurile, cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat si nuca macinata impreuna cu faina, amestecand usor de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min, am facut testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Blat cu arahide : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat in bezea galbenusurile, cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat si arahidele macinate impreuna cu faina, amestecand usor de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min, am facut testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Blat cu cacao : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina si cacaoa cernute, am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat si uleiul si laptele.  Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min, am facut testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de vanilie cu mascarpone: Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul, le-am amestecat bine cu un tel, apoi am incorporat si amidonul, amestecand bine sa nu se faca cocolase. La final am adaugat laptele putin cate putin. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cu un tel pana ce compozitia a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat vanilia, am acoperit castronul cu folie alimentara, am asezat-o direct peste crema, sa nu faca pojghita. Am lasat la racit pana a doua zi. A doua zi am scos de la frigider crema, am adaugat mascarponele si smantana pentru frisca si am inceput sa mixez totul pana am obtinut o crema omogena.

Crema de unt cu ciocolata : Untul moale la temperatura acmerei l-am amestecat bine cu o lingura de lemn. Intr-un castron de inox am pus la topit mixtul de ciocolata impreuna cu smantana pt. frisca, pe baie de abur. Cand ciocolata a devenit fluida am luat castronu de pe baia de abur si am lasat-o cca 10 min, apoi am adaugat putin cate putin peste untul moale, amestecand bine. Am procedat asa pana am terminat toata ciocolata. Am bagat castronul la frigider pana adoua zi. Am scos din frigider crema cu cca 20 min inainte sa ma apuc sa asamblez tortul si am mixat cca 2 min .

Sirop : Am folosit un sirop de visine facut de mine pe care l-am diluat cu apa.

Asamblare : Mai intai am taiat marginile blaturilor. Am asezat pe un platou blatul cu nuca, l-am insiropat bine, apoi am alternat cele doua creme peste blat, am nivelat, apoi ama sezat blatul cu cacao insiropat bine, La fel am alternat cele doua creme apoi am nivelat. Am asezat si al treilea blat cel cu arahide, pe care l-am insiropat bine si am intins peste el crema de ciocolata ramasa ( mai putin 2 linguri pe care le-am amestecat cu crema de vanilie pentru decor). Am imbracat tortul cu crema de unt apoi am orant cu crema de vanilie amestecata cu crema de ciocolata.Ups ..era sa uit, pe marginile tortului am pus ''viermisori de ciocolata. Asta este tot...ornatul este optional, fiecare face cum il trece capul. La multi ani, Mimi !

Incearca si reteta de Tort cu fructe, un desert racoritor sau varianta de Tort Amandina, un deliciu de zile mari.

Iti recomandam si reteta de Tort Diplomat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh È™i sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola È™i... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort Diplomat

Postat de Creatsa

Tort Diplomat

Am pus fructele la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi...

Citeste continuarea

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Postat de sufletista

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2024, 16:46
la 30.08.2024, 17:01
La multi ani cu sanatate! Sa va traiasca frumos, cu voi alaturi!
la 30.08.2024, 19:30
La multi ani cu sanatate!🌺🌺🌺
la 30.08.2024, 21:03
Multumim pentru urari !

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking