Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

Postat de RODIMUR in Peste
15 Dec 2018 | 4267 vizualizari
Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

În Postul Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, așa că m-am gândit să fac un tort aperitiv, foarte bun, mai ales în cazul în care se ivește o ocazie deosebită. Pentru aceasta am folosit salată de icre, producție proprie (https://www.bucataras.ro/retete/salata-din-icre-de-crap-cu-gris-88815.html) și pastă de pește făcută din conservă cu ulei, care este foarte bine preparat și care arată perfect. Am folosit o pâiniță rotundă cu diametrul de 17 cm, iar dacă salata de icre mi-a ajuns perfect, pastă de pește mi-a mai rămas, după  ce am preparat tortul. Nu-i nimic, o vom mânca și pe aceasta separat, cu mare plăcere, căci este foarte bună!

Ingrediente

  • 2 conserve de file de hering în ulei
  • 1 pâiniță rotundă
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă roșie, mică
  • 300 grame de salată de icre de crap
  • 75 grame de margarină
  • Pentru decor:
  • 1/2 lămâie
  • 1 ceapă roșie, mică
  • măsline (tăiate/fără sâmburi)

Mod de preparare

Se taie blatul (pâinița) în trei felii.

Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii.

Se face o pastă de pește din fileul de hering, amestecat cu ceapa tăiată mărunt și cu zeamă de lămâie, după gust. Se mixează bine, pentru omogenizare, sau se amestecă, pur și simplu.

Din 3-4 linguri de ulei din conservă și 3 linguri de zeamă de lămâie se face un sos pentru înmuierea feliilor de tort.

Se pune prima foaie pe tavă, se umezește ușor cu sosul preparat în prealabil și apoi se unge cu 3-4 lingurițe încărcate de salată de icre.

Peste salata de icre se pun rondele de ceapă roșie.

Se pune a doua foaie de tort, se umezește cu sosul și apoi se pune pasta de pește, în strat înalt de 0,7-0,8 cm (maxim 1 cm).

Se acoperă totul cu cea de-a treia foaie de tort, care se umezește, de asemenea cu sosul. Se acoperă tortul cu restul de salată de icre (care se nivelează pe cât posibil de frumos) și apoi se decoreză cu măsline, ceapă roșie, lămâie, conform gustului fiecăruia.

Este bine să fie lăsat 1-2 ore la frigider înainte de porționare, dar el l-am tăiat imediat (și nu s-a întâmplat nimic rău, din cauza asta!) pentru că l-am făcut dimineața, în mare grabă, când cineva aștepta nerăbdător micul dejun...

Se ține la frigider până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bruschete cu ton si masline

Postat de rocsi_1612

Bruschete cu ton si masline

Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam...

Citeste continuarea

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de cristeena20

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2018, 16:50
Bravo Rodica , pentru idee si prezentare
la 15.12.2018, 16:54
Mulțumesc frumos, Mihaela! M-am gândit că e ceva potrivit pentru atâtea zile care se succed, cu dezlegare la pește...
la 15.12.2018, 17:03
la 15.12.2018, 17:14
Pffff, ce poftă mi-ai făcut pentru pasat de pește!
la 15.12.2018, 17:16
Mi-a mai rămas pastă de pește...Te-aș servi cu mare drag, Cristina...! Mulțumesc frumos pentru atenție!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking