Tort Arlequin

Postat de daniastefania in Torturi
15 Apr 2015 | 4460 vizualizari
Tort Arlequin

Un tort absolut delicios, cu crema fina de ciocolata mars.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 9 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 1 cutie 250 gr mascarpone
  • 1 cutie 200 gr branza philadelphia simpla
  • 4 ciocolate mars
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina

Pentru sirop:

  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita esenta vanilie

Pentru decor:

  • 2 tablete ciocolata neagra
  • 10 linguri frisca
  • 200 ml frisca
  • Colorant alimentar galben
  • Colorant alimentar verde
  • Colorant alimentar albastru

Mod de preparare

Prima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat. Separam cele 3 oua. Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar. Apoi adaugam galbenusurile, amestecand usor de jos in sus, cu lingura de lemn. Adaugam faina amestecata cu praful de copt( 1/3 din cantitate). Amestecam usor. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 5-7 minute. Scoatem blatul si lasam la racit. Facem inca 2 blaturi in acelasi fel. Daca doriti puteti face un singur blat din 9 oua pe care apoi il taiati in trei parti. Mie mi-e mai usor sa fac 3 blaturi. Ies toate uniforme. Faceti cum va e mai usor. 

Facem apoi si crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem intr-un vas pe foc 5 linguri de frisca ( din cei 400 ml) impreuna cu ciocolata mars bucatele. Cand s-a topit ciocolata, luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve bine. Lasam compozitia sa se raceasca putin. In acest timp mixam mascarponele cu branza philadelphia si zaharul pudra. Dupa ce s-a racit ciocolata mars adaugam amestecul de mascarpone. Amestecam sa se incorporeze bine. Frisca ramasa o batem spuma tare si o adaugam compozitiei anterioare.

Lasam crema la frigider 30 de minute. Pregatim siropul. Punem zahatul si apa la fiert pana devine ca un sirop. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Lasam putin la racit.

Trecem la asamblarea tortului. Punem in tava in care am copt blaturile folie transparenta. E preferabil sa o punem din doua bucati pentru a putea ulterior sa o scoatem mai usor. Apoi asezam primul blat. Il insiropam bine. Punem  deasupra jumatate din crema. Punem al doilea blat, insiropam bine si punem peste restul de crema. Punem ultimul blat si insiropam. Dam la frigider cateva ore. Apoi scoatem tortul din frigider, il asezam pe tava dorita, inlaturam cu grija folia transparenta si trecem la ornat. Deasupra facem o glazura de ciocolata: punem frisca (10 linguri) cu ciocolata pe foc. Cand s-a topit ciocolata luam de pe foc si turnam deasupra tortului, nu si pe margini. Marginile le ornam cu frisca colorata in mai multe culori. Eu am folosit colorant galben, verde si albastru si le-am alternat ajutandu-ma de un pos. Am mai decorat cu un ursulet si un fluturas din ciocolata alba. Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arlequin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin,...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2015, 20:09
la 15.04.2015, 20:25
Ce frumos
la 15.04.2015, 20:28
Multumesc mult!
la 15.04.2015, 20:35
Foarte frumos!
la 15.04.2015, 21:16
Super!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking