Tort aromat cu nuca

Postat de geoline in Torturi
10 Dec 2014 | 3065 vizualizari
Tort aromat cu nuca

Acest tort este unul delicios , l am preparat pentru iubitul meu care a implinit 25 ani si pentru surioara lui, Magda.

Ingrediente

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de amoniu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 150 g faina
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf sare
  • 1 vanilina
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • 150 ml ulei
  • pentru crema
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 vanilina
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • 1 praf sare
  • 250 g unt
  • pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • nuca tocata marunt, insa nu foarte marunt
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Pentru blat

Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca macinata. Trebuie sa iasa o compozitite asemanatoare unei smantani mai groase, ca cea de chec . Aluatul se pune intr o tava rotunda de tort cu pereti detasabili, care a fost unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da in cuptorul preincalzit si se coace pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se taie in 3 parti egale.

Pentru crema

Se amesteca faina cu zaharul, sarea, cacao si putin lapte pentru a nu se face cocoloase, apoi se pune tot laptele si se da pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca macinata si se mai lasa 3 minute. Cand s/a mai racit putin se adauga untul.Se lasa la racit

Pentru sirop

Se pune pe foc apa cu zaharul, dupa ce a fiert se ia de pe foc si cand s a racit putin se adauga esenta de rom.

Asamblare

In tava in care am copt blatul vom asambla tortul pentru a ramane cat mai drept. Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza bine, punem jumatate din crema, apoi cea de a doua foaie pe care o insiropam , restul de crema si cea de a treia foaie pe care doar o insiropam fara a mai adauga crema. Dam acum tortul la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Batem frisca. Scoatem tortul din tava, Ornam pe deasupra cu frisca si pe margini pentru a se lipi nuca maruntita . Dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

Postat de panacris

Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

Tiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea...

Citeste continuarea

Tort "Sah" aromat

Postat de AlexandraOrdean

Tort "Sah" aromat

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2014, 08:46
la 11.12.2014, 15:39
la 11.12.2014, 19:14
ms
la 11.12.2014, 19:40
foarte bun
la 11.12.2014, 20:48
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking