Tort Boccacio

Postat de cristina1985 in Torturi
31 Ian 2015 | 3867 vizualizari
Tort Boccacio

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 lg zahar pudra
  • 5 lg faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg Inka sau cafea
  • Ornat:
  • 30 g nuca macinata
  • Inka

Mod de preparare

Blat :Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de  25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute.

Sirop: se pune apa la fiert si se adauga cafeaua/ Inka.Se lasa la racit.Daca e cafea se strecoara.

Crema: Se amesteca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga mascapone si se amesteca.

Se insiropeaza primul blat si se aseaza jumatate de crema . Se pune al doilea blat , se insiropeaza si se intinde restul de crema .Se orneaza cu nuca macinata pe margine si cu o strecuratoare se presara Inka sau cafea macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boccacio" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort de Paste

Postat de timea

Tort de Paste

Crema de ciocolata: Inainte de toate pregatim crema de ciocolata care trebuie sa stea la rece peste noapte sau minim 3 ore. Frisca se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana devine fierbinte...

Citeste continuarea

Desert tort entremet cu gem de zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert tort entremet cu gem de zmeura

Blat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2015, 20:17
Bun, bun!
la 01.02.2015, 00:45
la 01.02.2015, 11:44
Delicios!
la 01.02.2015, 15:52
la 26.03.2017, 18:24
Oare dintre toti cei care ati apaudat si laudat aceasta reteta nimeni nu a observat ca la modul de preparare lipseste ceva? in retete scrie ca se prepara si coace un singur blat. La sfarsitul retetei. unde se explica asamblarea , se vorbeste de doua blaturi?! Sa se subinteleaga ca blatul preparat si dupa ce se coace trebuie taiat in doua pentru a se forma 2 blaturi?

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking