Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 10 lg zahar pudra
- 5 lg faina
- 150 g nuca macinata
- 1 praf de copt
- sare
- Crema:
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
- 250 g mascarpone
- 1 plic zahar vanilinat
- Sirop:
- 100 ml apa
- 3 lg Inka sau cafea
- Ornat:
- 30 g nuca macinata
- Inka
Mod de preparare
Blat :Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute.
Sirop: se pune apa la fiert si se adauga cafeaua/ Inka.Se lasa la racit.Daca e cafea se strecoara.
Crema: Se amesteca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga mascapone si se amesteca.
Se insiropeaza primul blat si se aseaza jumatate de crema . Se pune al doilea blat , se insiropeaza si se intinde restul de crema .Se orneaza cu nuca macinata pe margine si cu o strecuratoare se presara Inka sau cafea macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boccacio" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|