Tort Boston

Postat de aliliana in Dulciuri
2 Apr 2016 | 3462 vizualizari
Tort Boston

A fost pregatit cu ceva vreme in urma pentru aniversarea zilei de nastere a tatalui meu.  Este facut pe negustate. Dar placerea cu care s-a servit mi-a aratat ca nu am gresit nimic. Pentru mine aceasta bucurie a fost foarte mare.

Ingrediente

  • Blat: 220 g unt ( 85 % grasime), 200 g faina, 20 g amidon de porumb, 4 oua, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, 3-4 linguri lapte, 200 g zahar pudra
  • Crema: 400 ml lapte, 4 galbenusuri, 40 g faina, 150 g zahar , esenta vanilie, 30 g unt
  • Glazura: 130 g ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos.

Din acest moment adaugam ouale, unul cate unul. Dupa fiecare mixam bine. Atentie! Nu il punem pe urmatorul pana ce precedentul nu este incorporat foarte bine. Dupa ce ouale au fost introduse in compozitie se adauga faina si amidonul, lingura cu lingura, apoi praful de copt si laptele. Omogenizam. Pregatim o tava de tort, o tapetam cu hartie de copt, punem compozitia si o punem la cuptor pentru 30-35 minute ( cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Cand trece de testul scobitorii, blatul este gata. Se scoate pe un gratar si se lasa la rece. Acest blat va fi taiat in doua. 

Crema:Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se formeaza o crema. Se adauga faina, se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se toarna laptele cald, se omogenizeaza si se transfera pe aragaz. Se adauga esenta vanilie. Este gata cand ajunge la consistenta unei budinci. La final se adauga untul si se omogenizeaza. Crema se trece printr-o strecuratoare pentru a fi indepartat orice posibil cocolos format. Se da la rece. 

Cand blatul s-a racit, este taiat pe jumatate.

Asamblare : Pe blatul de baza se pune crema, se pune al doilea blat. Peste al doilea se aseaza glazura de ciocolata

Glazura: Pe foc se pune frisca intr-un vas. Intre timp se toaca ciocolata, se pune intr-un bol. Peste ciocolata se adauga frisca lichida fierbinte si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Cand aceasta s-a mai racorit putin se adauga peste tort uniform, lasand-o sa se scurga putin pe margini.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boston " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu Fanta (de post)

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu Fanta (de post)

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...

Citeste continuarea

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Postat de Valclaudia

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2016, 12:56
La multi ani cu sanatate , tatalui tau !!!Sa va traiasca !!! Bun tort
la 02.04.2016, 13:30
frumos
la 02.04.2016, 13:43
la 02.04.2016, 14:24
la multi ani
la 02.04.2016, 15:13
la muuulti ani!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking