Tort Boston

Postat de aliliana in Dulciuri
2 Apr 2016 | 3457 vizualizari
Tort Boston

A fost pregatit cu ceva vreme in urma pentru aniversarea zilei de nastere a tatalui meu.  Este facut pe negustate. Dar placerea cu care s-a servit mi-a aratat ca nu am gresit nimic. Pentru mine aceasta bucurie a fost foarte mare.

Ingrediente

  • Blat: 220 g unt ( 85 % grasime), 200 g faina, 20 g amidon de porumb, 4 oua, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, 3-4 linguri lapte, 200 g zahar pudra
  • Crema: 400 ml lapte, 4 galbenusuri, 40 g faina, 150 g zahar , esenta vanilie, 30 g unt
  • Glazura: 130 g ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos.

Din acest moment adaugam ouale, unul cate unul. Dupa fiecare mixam bine. Atentie! Nu il punem pe urmatorul pana ce precedentul nu este incorporat foarte bine. Dupa ce ouale au fost introduse in compozitie se adauga faina si amidonul, lingura cu lingura, apoi praful de copt si laptele. Omogenizam. Pregatim o tava de tort, o tapetam cu hartie de copt, punem compozitia si o punem la cuptor pentru 30-35 minute ( cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Cand trece de testul scobitorii, blatul este gata. Se scoate pe un gratar si se lasa la rece. Acest blat va fi taiat in doua. 

Crema:Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se formeaza o crema. Se adauga faina, se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se toarna laptele cald, se omogenizeaza si se transfera pe aragaz. Se adauga esenta vanilie. Este gata cand ajunge la consistenta unei budinci. La final se adauga untul si se omogenizeaza. Crema se trece printr-o strecuratoare pentru a fi indepartat orice posibil cocolos format. Se da la rece. 

Cand blatul s-a racit, este taiat pe jumatate.

Asamblare : Pe blatul de baza se pune crema, se pune al doilea blat. Peste al doilea se aseaza glazura de ciocolata

Glazura: Pe foc se pune frisca intr-un vas. Intre timp se toaca ciocolata, se pune intr-un bol. Peste ciocolata se adauga frisca lichida fierbinte si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Cand aceasta s-a mai racorit putin se adauga peste tort uniform, lasand-o sa se scurga putin pe margini.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boston " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta greceasca

Postat de MotanLaOale

Desert placinta greceasca

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se...

Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

Postat de Oana

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

  Mixeaza untul moale cu zaharul alb si brun cu ajutorul telului Breville sau cu un mixer, apoi adauga oul si vanilia si mixeaza pana ce amestecul devine cremoasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2016, 12:56
La multi ani cu sanatate , tatalui tau !!!Sa va traiasca !!! Bun tort
la 02.04.2016, 13:30
frumos
la 02.04.2016, 13:43
la 02.04.2016, 14:24
la multi ani
la 02.04.2016, 15:13
la muuulti ani!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking